התגובות שלי בפורום
-
מאתתגובות
-
אודי אורוןמשתתףראה גם מצגת בנושא משפחת הדגניים כאן:
http://flora.huji.ac.il/browse.asp?action=showfile&fileid=476515 באפריל 2012 בשעה 21:00 בתגובה ל: דווחי פריחה מגבעות מודיעין (הברושים ותיתורה) ובונוס 28.12.2008 #2296280
אודי אורוןמשתתףהי ליאור ואוריה!
הקישור לדף המין בוטל.
אודי
אודי אורוןמשתתףשלום רב.
אני אנסה לעשות פה קצת סדר, ושוחחתי לשם כך גם עם שמעון.
אכן בוצע תיקון באתר ונוספה אזהרה בדף המין.
בניגוד למה שכתב שמעון למעלה, אבקש ממכם *כן* להזין את שם הצמח בטופס המיועד ובשדה המיועד לכך. בנוסף, אין צורך לחזור על שם המין שנית בכותרת התמונה.אם אתם מוצאים שמישהו הזין קישור שאינו נכון או כנראה אינו וודאי, שלחו לי “בקשה לניתוק” באמצעות טופס המשוב בתחתית הדף ואשתדל ל”נתק” את הקשר הגורדי בין התמונה לדף המין בהקדם. (גם בדיונים ישנים).
בהמשך למה שנכתב למעלה, גם אני ממליץ מאוד לעיין גם בפורומים של תפוז ובפורומים אחרים – יש קישור נוח מהדף [קישורים_מומלצים], ונשמח להוסיף לשם עוד מהמלצותיכם.
לחובבי facebook, גם הקבוצה [https://www.facebook.com/groups/225773237454445/ בוטניקה לאוהבים- צמחי א”י] מספקת שלל צבעים והפתעות בימים אלו.אני מקוה שלמרות הבעיות הטכניות השונות, גם הפורום שלנו עדיין מספק במה לדיונים מסוימים – אני עוקב אחרי הדיווחים באופן שקט, ונהנה מהם מאוד. באתר מבקרים מדי יום כ-900 משתמשים שונים, שצופים ב-5,000 דפים שונים, שמתוכם לפחות 2,000 בהודעות מהפורום. מבחינה איכותית, אני רואה שבסך הכל כמעט תמיד ימצא מישהו שעונה לשאלות, ועוזר בהגדרה, ובטווח זמן מהיר למדי.
בכל אופן, אשמח לראותכם כאן, שם, ובעיקר מטיילים בחוץ 🙂
להשתמע,
אודי
מנהל-אתר צמחיית ישראל ברשת
אודי אורוןמשתתףהי ראובן!
נראה לי כמו זן של בזיליקום (ריחן).
אודי
אודי אורוןמשתתףהי דרוד!
סליחה, תקלה.
ועכשיו?
אודי
אודי אורוןמשתתףנסה עכשיו שוב.
אודי
אודי אורוןמשתתףאוריה: לגבי אלון התבור, אפשר רמז?
בכפר רות יש שורה מקסימה של אלונים, שני מעריך שהם אלוני תבור.
העורבנים (ועוד ציפורים) מחסלים אותם ביסודיות – מתחת לכל העצים בישוב ניתן למצוא ספלולים ריקים, וכמעט בלתי אפשרי למצוא בלוט שלם.אודי
אודי אורוןמשתתףהי ליאור!
תודה – הדיווח מקסים!
אודי
אודי אורוןמשתתףהי!
שני קישורים קשורים:
אבינדב כותב בבלוגינון המומלץ על האיילנתה הבלוטית: http://www.batha.co.il/wordpress/?p=417
כל מה שרצתם לדעת על הפצת רוח ולא העזתם לשאול, כולל צמחי גלגל (באנגלית): http://waynesword.palomar.edu/plfeb99.htm#tweedאודי
אודי אורוןמשתתףאני באופן אישי משתמש ב-picasa, ומסדר את התמונות הנבחרות ב-albums.
ניתן להוסיף תגיות לתמונות, אבל במקרה של צמחים זה יכול להיות עמוס מדי.
יש שם אפשרות לזיהוי פנים – אולי אפשר לנצל את האפשרות לתיוג צמחים! זה לא יתן פתרון אוטומטי מכיוון שהמנגנון בנוי למשימה אחרת, אבל ידנית הוא עדיין יכול לשמש כקטלוג צמחים. ניתן בתוכנה גם לתת כותרות לתמונות ולאחר מכן לבצע חיפוש לפי שם האלבום, תגית, כותרת ואחרים. בנוסף, הסינכרון עם picasaweb בכדי לשתף הוא פשוט, וניתן גם לסמן את מיקום התמונה על מפה (או לשאוב אותה ממנה אם יש במצלמה GPS).דיון מעניין בנושא ארגון התמונות על המחשב (באנגלית) מתקיים כאן:
http://photo.stackexchange.com/questions/8/how-can-i-better-organise-and-file-my-photosאודי
אודי אורוןמשתתףדניאל – סחטיין על הדיווח והדיון המעניין. האם בדקת עם נווה יער אם הם ניסו לגדל אותו כצמח תה? בכל אופן, על פי מה שכתבתם, נראה לי שהצמח הזה הוא מועמד מצויין להשתלב ב[http://www.guerrillagardening.org/ תחביב החדש שלי]. לגבי תה – בשבילי זוטה בבקשה, אחד וחצי סוכר. תודה.
סיקו – האם יש לך מספיק זרעי רקפת קיסוסית לחלק למעוניינים (אהמ… לי?)
אודי אורוןמשתתףהסיבה שערכתי את הדיון היא כיוון שאינני יודע אם על פי החוק מותר או אסור לנו לפרסם מיקום של צמח קנביס. אינני רואה משהו לא חוקי בכך שמישהו פירסם תמונה של צמח קנביס שנתקל בו בטיול. אני חושב גם שזה מידע בוטני חשוב ומעניין וראוי להכלל כאן.
למרות אהבתי הרבה לטבע, חשוב לי לחזור על האזהרה שהופיע למעלה – לא כל הצמחים פראיירים ומתנהגים בדרכם של החיטה התירס והאורז. יש צמחים רעילים, יש צמחים ממסטלים, יש צמחים ארסיים ויש עוד הפתעות שונות ומעניינות שכדאי להכיר, אבל לא תמיד דרך התנסות. בקיצור – אם אתם לא מכירים צמח או איך להשתמש בו בצורה מושכלת – פנו לאדם בעל נסיון ואחראי ונהגו במידת הזהירות, והשתמשו בכלל האצבע שלא מכניסים לפה (או לאף) מה שאתם לא בטוחים בו ב-100%. לא צריך ללכת רחוק, ראו למשל את [הרדוף הנחלים] ומיני ה[כלך]. שימוש לא נכון בצמחים רעילים יכול להוביל למוות. ראו הוזהרתם!
אודי אורוןמשתתףלצערי נאלצתי לשנות את פרטי התמונה ולמחוק את מקום הצילום – אני לא יודע אם זה חוקי או לא לפרסם אותו…
אודי אורוןמשתתף[סולנום זיתני]
14 במאי 2011 בשעה 23:09 בתגובה ל: פינת השלולית: אגמון שרוע בשלולית נחל נאמן בתל-אביב ו”שלולית-דמה לוינסקי” – לעג ל(ר)שלולית #2336843
אודי אורוןמשתתףהי דרור!
תודה על הדיווח המעניין. נשמח לשמוע עוד פרטים על התחדשות/התפתחות השלולית המלאכותית.
האם תוכל לצרף תמונות רחבות יותר של נחל נאמן, הסבך והשטח המגולח?תודה,
אודי
אודי אורוןמשתתףצר לי מאוד לשמוע על פטירתו של מייק.
יהי זיכרו ברוך.
ננצור באהבה את הידע והמורשת שהנחיל לנו בשדה ובמילה הכתובה.
אודי אורוןמשתתףמדהים!!
פירסמתי את הקישור לשרשור בדף הפייסבוק שלנו:
http://www.facebook.com/pages/%D7%A6%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/205802759435815?sk=wallמצפים להמשך,
אודי.
אודי אורוןמשתתףוקיבלתי גם את הטיפ הבא:
$bq
אם יש לכם בשטח [שום משולש], הוא יכול ליצג את ה[שושניים] . בגדול, זו אחת המשפחות הקלות להדגמה .(6 עלי כותרת ו-6 אבקנים) .
$$
אודי אורוןמשתתףתודה שלמי!
את זה קיבלתי באימייל:
$bq
דבר ראשון- כדאי שהאנשים יצטיידו בזכוכית מגדלת.
אפשר להכין פלקט עם שירטוט מתאים : עלי, אבקנים, עלי כותרת ועלי גביע – ו/או לשכפל על דף שרטוטים של מספר משפחות, לחלק לאנשים – שימצאו כאלה בשטח .
אפשר גם לבקש בחנות פרחים פרחי תרבות שכבר לא מתאימים למכירה ולהסביר עליהם את מבנה הפרח וא”כ לחפש בני משפחות כאלה בשטח. פרחי התרבות גדולים יותר וקל להסביר עליהם את המבנה וכך גם לא קוטפים פרחי-בר.
(בלי קשר ל”מוגנים” או לא).חשוב להתייחס לעובדה שהפרח מכיל את אברי הרביה של הצמח. הפרחים הצבעוניים מטרתם למשוך חרקים (בעיקר) לשם האבקה ואילו הירקרקים ושאינם בולטים מסתמכים על האבקת רוח.
אפשר גם להביא פלסטלינה ולבנות דגמים מתאימים בשטח, ואז שהאנשים ימצאו דרך לפרסם את הפרח שלהם, כך שימשוך מאביקים – אולי מאביקים מסויימים (כמו הדבורנית).
אפשר לנסות לעקוב אחרי בע”ח – דבורים, נמלים, חיפושיות, פרפרים וכו’ ולראות איך הם מתנהגים בפרח מסויים.
$$
תודה!
אודי אורוןמשתתףהוספתי את הדיווח לדף ה-facebook החדש שלנו:
http://www.facebook.com/pages/%D7%A6%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/205802759435815
אודי
אודי אורוןמשתתףהקישור נותק.
מומלץ לפנות באמצעות טופס המשוב בכדי לא להקפיץ את הדיון.
תודה, אודי
אודי אורוןמשתתףליאור –
מרתק! תודה על התמונות.
אודי
אודי אורוןמשתתףהאתר החדש הוא פרי מאמץ משותף של שניים מהשחקנים המובילים בזירת המיחשוב של מאגרי המידע של מגוון המינים (יענו digital biodiversity). שיתוף הפעולה של הגנים הבוטניים Kew באנגליה והגנים הבוטניים במיסורי, במימון ממשלתי בהיקף נרחב, הולידו כפי הנראה רשימת שמות מלאה, גדולה יותר, מסודרת יותר ואמינה יותר מהרשימות השונות שהיו קיימות עד כה. על פי הערכתם, רשימה זו תהווה כלי עבודה חשוב של כמעט כל בוטנאי וטקסונום.
והנה התייחסות מעניינת (באנגלית) מצד חוקר מוכר בתחום, המתייחס לרשיון השימוש (המוגבל) במידע:
http://iphylo.blogspot.com/2010/12/plant-list-nice-data-shame-it-not-open.htmlאודי
אודי אורוןמשתתףוגם: https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.sayarut.org.il%2Fmerkaz%2Fdani.pps
(שקופיות 21-23).
(ניתן להוריד את המצגת דרך File>Download)אודי
אודי אורוןמשתתףראו גם תרגיל למידה לילדים בנושא פיוניות ודיות שמתייחס לנושא זה:
http://ict-agribioed.huji.ac.il/ictPortal/photosentesis/vt/vt4_3.aspx
ובאנגלית:
http://www.extopian.com/?p=1094אודי
אודי אורוןמשתתףלמעשה,
אם הייתי יודע להביא לכאן עוד 10 חברה מצוינים כמו דר, הייתי ממש ממש ממש שמח, ומתייחס לזה כהישג הגדול ביותר של האתר הזה.
אם למישהו יש רעיונות איך לעשות את זה, שיגיד.אודי
אודי אורוןמשתתףלילה טוב למשתתפים בדיונים בפורומים באתר.
על פי כל הסטטיסטיקות שיש לי, מספר הדיווחים והדיונים בפורומים בעליה מתמדת.
אני גם רואה שמספר המשתמשים בפורום ששייכים לחבורה המצומצמת של הבוטנאים המומחים המובילים את חקר צמחי ישראל בפורום זה אינו הולך וקטן אלא להיפך, גם אם הם שומרים לעצמם את הזכות להגיב מתי שירצו או מתי שימצאו משהו אטרקטיבי דיו לדיון והם אינם מחויבים אות מתבקשים להקדיש את זמנם לתגובה על כל שרשור.
מי שלא מאמין, שידפדף אחורה ויראה בעצמו.אחד הדברים שעמדו מול עיני בעת הפעלת הפורומים הוא הצורך במקום ליצירת מפגש בוטנאים מקצוענים לחובבים מתחילים ולכל מי שנמצא איפשהו בין שני הקצוות האלו.
מבחינה זו הפורום עונה על הצרכים הנ”ל וימשיך לספק במה זו עד שיוחלף במערכת טובה יותר.
זכותו של כל אחד לדבר, לשאול ולהציג תצפיות ואת חוות דעתו בפורום.
מי שלא מרוצה מרמת הדיון באתר, מוזמן ללכת לקרוא תכנים באתר אחר (שמעתי שיש הרבה ב http://www.google.com ) או להקים אתר מקביל נוסף, ואני אהיה ראשון המברכים על כך.נמרוד – באופן נדיר אני פונה אליך (ולמעשה יותר חשוב, לשאר המשתתפים בפורום) דרך הפורום באתר ולא באופן אישי באימייל. לא ברור לי מי אתה ואם זהו שמך האמיתי. מעולם לא תרמת שום דבר, אפילו זעיר, לאתר זה (אלא אם כן אתה מסתדר תחת שם בדוי, שזה אפילו גרוע יותר). אתה התפרצת לדיון ענייני והסתת אותו למקום לא לו. אם תשים לב למעלה, בשרשרור זה היה פה דיון בוטני ענייני, רציני, ומי שהיה שותף בו היה שותף, נהנה, עזר ופרח. ברגע שהתפרצת באמירתך הסתומה, החלולה, המיותרת ובטח ובטח שאינה במקומה המתאים באתר, משכת את הדיון למקומות שונים ומשונים, והרסת משהו טוב במקום לתרום בבניה. אז תודה רבה על כלום – אתה כרגע מבחינתי מוגדר על גבול הטרול, ובמידה וזה יקרה שוב, אמחק את הודעתך ואחסום אותך. אם אין לך מה לומר או לתרום, עדיף שתמשיך לשתוק. אם תרצה להרים אתר טוב יותר, אשמח לעזור לך, אתה מוזמן לפנות דרך טופס המשוב למטה. אם אתה ממש ממש ממש חייב להגיד משהו, תפתח שירשור בפורום המתאים, אני מעריך שלא אמחק אותו.
דר, שלמי, אורון, עירית, ושאר המשתתפים – אני נהנה מאוד מאוד לקרוא ולראות את התצפיות שלכם כמעט מדי יום, למרות שלרוב אינני מגיב או תורם משהו משלי. אני בטוח שיש *עשרות גולשים קבועים באתר שנהנים מהדיווחים שלכם*, ומאות (אם לא אלפי) גולשים שכבר למדו ונהנו מהתצפיות והדיונים שאפשר לקרוא באתר.
באתר מבקרים מדי יום כ-700 גולשים שצופים באלפי דפים שונים. לפורום תרומה נכבדת ליכולת של האתר להתחדש, להתעדכן ולהיות רלוונטי. ושוב – מי שזה לא מעניין אותו, מוזמן להשאר מחוץ לעמודי הפורום, יש מספיק תכנים שאבינעם כתב וממשיך לכתוב והרבה הרבה מידע על צמחים.בתודה מראש ולילה טוב,
אודי
אודי אורוןמשתתףשלום סאלח וכולם!
הנה כתבה מ-2004 מסיינטיפיק הארץ: “הלעד נצעד על הפיכסה של הפיקוס, עטלפים מזמזמים סביב ראשינו?”
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtTower.jhtml?itemNo=490714אולי תוכל לצור קשר אם האנשים המופיעים בכתבה ולשאול אותם אם יש עדכונים.
בנוסף, אני יכול לספר שהשנה כמה וכמה עצי תותים (שגם הוא פיקוס הקרוב לתאנה) שאני רגיל לראות עליהם ובעיקר מתחתם כמויות עצומות של פרי בקיץ, היו נטולי פרי לחלוטין – ושמעתי גם מאחרים שנתקלו בתופעה דומה. אני חושב שזה קשור לכמה אירועי חום קיצוניים עם תחילת הקיץ, אבל לא ניסיתי לבסס את הרעיון הזה בשום דרך.
אודי
אודי אורוןמשתתףהי רון!
בירידה לעין כרם מהר הרצל יש שקד מבולבל שמתחיל תמיד לפרוח בסוכות.
עוד לא יצא לי להיות שם הסתיו הזה, אבל אני מהמר שהוא כבר פורח.
נ.צ. מקורב: http://goo.gl/maps/kKqAאודי
אודי אורוןמשתתףמקרא:
ALTPUN=Alternanthera pungens=ביצן דוקרני
AMADEF=Amaranthus deflexus=ירבוז נטוי
AMBMAR=Ambrosia maritima=אמברוסיה ימית
ARETRE=Arenaria tremula=ארנריה נימית
ATRMER=Atractylis mernephthae=חורשף מצרי
CAMPHR=Campanula phrygia=פעמונית מסועפת
CARERI=Carduncellus eriocephalus=קרדנית צמירה
CENBAL=Centaurea balsamita=דרדר החרצית
CENRIG=Centaurea rigida=דרדר אלף-ראשים
CENSOL=Centaurea solstitialis=דרדר אביבי
CENSOL=Centaurea solstitialis=דרדר אביבי
CHEFIC=Chenopodium ficifolium=
CHEPOL=Chenopodium polyspermum=כף-אווז גדושה
COMABY=Cometes abyssinica=שביט אתיופי
DIACYR=Dianthus cyri=ציפורן החודים
HALEIG=Haloxylon eigii=חמד איג
HETSUB=Heterocaryum subsessile=שניין קטן
HETSZO=Heterocaryum szovitsianum=שניין שכני
ONOAAR=Onosma aaronsohnii=סומקן אהרונסון
ONORAS=Onosma rascheyana=סומקן חרמוני
PARJOR=Paronychia jordanica=אלמוות ירדני
PARLAM=Paracaryum lamprocarpum=הילל מבריק
PARMAC=Paronychia macrosepala=אלמוות גדול-גביע
PETARA=Petrorhagia arabica=חלוק ערבי
SALBOI=Salsola boissieri=מלחית מאפירה
SAPMES=Saponaria mesogitana=בורית אדומה
SAPPUM=Saponaria pumilio=בורית מאובקת
SCLORI=Scleranthus orientalis=נוקשן מזרחי
SILARA=Silene arabica=ציפורנית ערבית
SILPHY=Silene physalodes=ציפורנית מצויצת
SILTEL=Silene telavivensis=ציפורנית תל-אביבית
SOLSTA=Solenanthus stamineus=סולננתה האבקנים
SUAHOR=Suaeda hortensis=אוכם הגינות -
מאתתגובות